Lokasyon
Şenevler, Mahallesi 63320 Karaköprü / Şanlıurfa
Stresi Sporla Atın!
5 Eylül 2019
Stresi Sporla Atın!
OKUNMA : 86

Stresi Sporla Atın!

Evde ekipmana ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz ve yaşam enerjinizi yükseltecek, motivasyonunuzu artıracak egzersizleri sizler için inceledik.

Yaşam alanlarımıza çekildiğimiz ve dışarı olabildiğince az çıkmamız gereken zamanlarda hayatlarımız ister istemez monotonlaşıyor. Bu tür dönemlerde hayat enerjimizi yükseltmenin ve motivasyonumuzu artırmanın en iyi yolu ise evde spor yapmaktan geçiyor.

Spor yaparken vücudumuz endorfin yani mutluluk hormonu salgıladığı için zihnimiz de olumsuz düşüncelerden arınıyor, dinginleşiyor. Ayrıca belirli günlük egzersizleri düzenli olarak yapmak sağlığımızı koruyabilmemiz ve bağışıklık sistemimizi güçlü tutabilmemiz açısından da oldukça önemli.

Bu yazımızda size ekipmana ihtiyaç duymadan evde yapılabilecek egzersizlerden ve bedenlerinizi dış etkenlere karşı güçlendirebilecek spor hareketlerinden bahsedeceğiz, ama önce evde egzersiz yapmak için uygun alanlara değinelim.

Evde Egzersiz Yapmak İçin Uygun Olan Alanlar

Evlerde düzenli olarak spor egzersizleri yapmak için öncelikle buna en uygun alanı belirlemek gerekiyor. Oturma odanızı, yatak odanızı ya da farklı bir yeri egzersiz amacı ile kullanabilirsiniz; ancak bu yerin yeterince geniş bir alan olduğuna dikkat etmelisiniz.

Egzersiz yapmak için kullanacağınız bölgeyi kendinize ait bir spor salonu gibi düşünmelisiniz ve burası sizi spor yapmaya teşvik etmeli. Bu alanı gördükçe zihninizde egzersiz yapmanız gerektiğini canlandırmalısınız.

Bunu nedenle evinizin en geniş ve havadar hareket alanını her türlü egzersiz hareketini yapabileceğiniz yer olarak belirleyebilirsiniz. Bu alanda oturup kalkarken, zıplarken ya da kol ve bacak esnemeleri yaparken olabildiğince rahat hareket etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Aynı zamanda egzersiz alanınızın doğal ışık alıyor olması da kendinizi daha zinde hissetmenizi sağlar.

Şimdi, gelelim evde yapabileceğiniz egzersiz hareketlerine...

Evde Yapılabilecek Spor Hareketleri
Gün içerisinde kısa süreler ayırarak kendinizi daha dinç ve daha zinde hissetmenizi sağlayacak egzersizler bulunuyor. Üstelik evde egzersiz yaparken konfordan vazgeçmenize de gerek yok.

Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş